Resepti

Kanafondi

Valmistusaika n. 4 tuntia

2 kpl tuoreita broilerinrankoja (leikkaa pois fileet ja reidet)

1 kpl keltasipulia

¼  juuriselleriä

1 kpl palsternakkaa

1 kpl valkosipulinkynsiä

2 kpl laakerinlehtiä

5 kpl timjamin oksia

5 kpl kokonaisia valkopippureita

5 kpl persiljan varsia

 

Hakkaa rangat pienemmiksi paloiksi.

Laita palat suureen kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi sitten pois. (Saat kirkkaamman fondiliemen, kun suoritat tämän vaiheen.)

Vaihtoehtoisesti: Paahda rangat uunissa 225 °C:ssa noin 30 min.

Laita rankapalat suureen pataan tai kattilaan ja täytä vedellä.

Kuori sipulit ja kasvikset ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki kattilaan, kuumenna ja kuori syntyvä vaahto pois.

Lisää mausteet ja keitä hiljalleen 3-4 tuntia, samalla vaahtoa kuorien. Siivilöi liemi, heitä pois kananrangat. Jos haluat vielä lisää makua, keitä lientä vielä kokoon.