Arkiruoka, Kastike

Bearnaisekastike

Bearnaisekastikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:

Annokset: 4

Skickat!

Ainesosat

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl rakuunanoksa tai rakuunaa viinietikassa
  • 300 g voita
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 rkl tuoretta rakuunasilppua
  • 2 rkl tuoretta persiljasilppua
  • suolaa
  • cayennenpippuria

Valmistus

  1. Yhdistä kattilassa viinietikka, fondi, vesi sekä rakuuna ja valkopippuri. Kuumenna, keitä kokoon, kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä.
  2. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. 
  3. Ota kattila pois kuumalta liedeltä mutta pidä voi lämpimänä. 
  4. Siivilöi viinietikkareduktio puhtaaseen kattilaan. 
  5. Vispaa joukkoon 3 keltuaista. Laita kattila poreilevan kuumalla vedellä täytetyn kattilan sisälle. Vispaa kastiketta vesihauteessa, kunnes se sakenee.
  6. Ota kattila pois vesihauteesta ja kaada sulatettu voi ohuena nauhana joukkoon samalla vispaten. Vältä voin pohjalle valunutta sakkaa joutumasta joukkoon.
  7. Ripottele hienonnettu rakuuna ja persilja joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

SISÄLTYVÄT TUOTTEET