Broileri

Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa

Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 2 kpl ankanrintaa
    • 2 kpl appelsiinia
    • 1 rkl voita
    • 1 tl sipulia, pilkottuna
    • 1 oksa tuoretta timjamia
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia
    • 2 rkl balsamicoviinietikkaa
    • 2 rkl raakasokeria
    • Lisukkeeksi:
    • perunoita, kasviksia ja salaattia

    Valmistus

     

    1. Leikkaa viiltoja ankan rasvakerrokseen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
    2. Raasta yhden appelsiinin kuori. Kuori appelsiini ja leikkaa hedelmäliha irti lohkoina. Säästä appelsiinista jäävät osat.
    3. Sulata kattilassa voi ja ruskista sipuli sekä appelsiinista jäljelle jääneet osat (runko). Kaada joukkoon fondi, viinietikka, sokeri ja timjami. Lisää 2 dl vettä ja anna liemen kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
    4. Siivilöi ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori.
    5. Paista ankanrinta nahkapuoli alaspäin 2 min., kunnes se on saanut kauniin värin. Käännä liha ja laita liha uuniin. Paista 150°C:ssa n. 15 min.
    6. Ota ankka pois uunista ja anna sen levätä folion alla 10 min.
    7. Leikkaa ankka viipaleiksi, asettele viipaleet lautasille ja kaada päälle kastiketta.
    8. Koristele annokset appelsiiniviipaleilla. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat, kasvikset sekä salaatti.

     

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET