Broileri, Arkiruoka, Vuokaruoka

Broilerigratiini

Broilerigratiinin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g perunoita, kuorittuna
    • 100 g savupekonia, kuutioituna
    • 2 dl sipulia, pilkottuna
    • 2 rkl valkosipulia, hienonnettuna
    • 2 dl kermaa
    • 2 dl maitoa
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kanafondia
    • 60 g tuoretta babypinaattia
    • 300 g paistettua tai grillattua broileria, suikaleina
    • 200 g juustoraastetta

    Valmistus

     

    1. Leikkaa peruna 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä viisi minuuttia. Anna perunaviipaleiden valua ja jäähtyä.
    2. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonia ja sipuleita hiljalleen 5 min.
    3. Yhdistä kerma, maito, jauhot sekä fondi kattilassa, kuumenna sekoittaen.
    4. Voitele uuninkestävä vuoka ja lado vuorotellen vuokaan perunaa, pekoni-sipulisekoitusta, pinaattia, juustoa ja broileria.
    5. Kaada kastike päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
    6. Paista uunissa 200°C:ssa 30-40 minuuttia, tai kunnes gratiini on kullanruskea ja kypsä.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET