Broileri

Broilerinrintaa balsamicokastikkeen kanssa

Broilerinrintaa balsamicokastikkeen kanssa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 100 g polentasuurimoita
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
    • 3 dl vettä
    • 3 dl maitoa
    • 50 g parmesaanijuustoa, raastettuna
    • 100 g vuohenjuustoa, paloiteltuna
    • suolaa ja pippuria
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 4 kpl broilerinrintaa
    • 8 kpl parsaa
    • 15 kpl kevätsipuleita
    • 4 rkl oliiviöljyä
    • suolaa ja mustapippuria
    • Gremolata
    • 1 kpl sitruunoita
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 4 rkl lehtipersiljaa
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • suolaa ja pippuria
    • Balsamicokastike
    • 2 rkl sokeria
    • 2 rkl balsamiviinietikkaa
    • 4 dl punaviiniä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • maissitärkkelystä

    Valmistus

    1. Kuumenna uuni 125 °C:seen. Mittaa kattilaan fondi, vesi ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää polentasuurimot. Sekoita koko ajan pohjaa myöten polentan hautuessa, noin 20 min.
    2. Lisää raastettu parmesaanijuusto sekä vuohenjuusto paloina, suolaa ja pippuroi. 
    3. Kaada polenta öljyttyyn vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten tarjoiltaessa paloiksi. 
    4. Kuivaa broilerinrinnat paperilla, suolaa ja pippuroi. 
    5. Ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla kullanruskeaksi.
    6. Paista kypsäksi uunissa, kunnes sisälämpötila on 62 °C.
    7. Puhdista kevätsipuli ja parsa, paista oliiviöljyssä. Laita vadille ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista lopuksi uunissa 125 °C:ssa noin 15 min.

      Gremolata:

    8. Pese sitruuna ja kuori valkosipuli. Raasta molemmat hienoksi, hienonna persilja. Yhdistä kaikki oliiviöljyn kanssa. 
    9. Kaada sokeri ja balsamico paksupohjaiseen kattilaan, kiehauta ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. 
    10. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla. Suurusta haluttuun sakeuteen maissitärkkelyksellä. 
    11. Tarjoa balsamicokastike broilerin, polentan ja gremolatan kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET