Broileri, Pataruoka

Kana-fenkolipata valkoviinissä

Kana-fenkolipata valkoviinissä -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kpl kokonaista broileria
    • 8 kpl helmisipuleita
    • 1 kpl fenkolia
    • 12 kpl herkkusieniä
    • 3 dl valkoviiniä
    • 1 l vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia
    • 0.5 dl tuoretta lehtipersiljaa, pilkottuna
    • suolaa ja mustapippurirouhetta
    • maissitärkkelystä suurustamiseen
    • keitettyjä perunoita lisäkkeeksi

    Valmistus

    KANA

    1. Paloittele kana seuraavasti: Reidet jaetaan kahteen osaan, siivet tavalliseen tapaan. Rintafile leikataan rintaluusta irti ja jaetaan kahteen osaan. 
    2. Laita kananlihat suureen kattilaan. Lisää niin paljon vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna ja kaada vesi pois. Huuhtele lihat ja laita ne takaisin puhdistettuun kattilaan. 
    3. Laita lihojen joukkoon valkoviini ja fondi ja niin paljon vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna ja pienennä lämpöä. Jatka keittämistä pienellä lämmöllä.
    4. Paloittele herkkusienet ja laita pataan. Leikkaa fenkoli neljään osaan ja lisää pataan. Kuori sipulit ja lisää pataan. Keitä pienellä lämmöllä noin 35 min. 
    5. Nosta lihapata kattilasta ja laita syvään kulhoon. Suurusta liemi pieneen vesimäärään sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike kananpalojen päälle. Koristele persiljalla. 

    Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja gremolataa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET