Broileri, Pataruoka

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g broilerinreisifileitä
    • voita ja öljyä paistamiseen
    • 140 g siankylkeä, savustettua
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 kpl keltasipulia
    • 6 kpl suuria, tuoreita herkkusieniä
    • 2 dl punaviiniä
    • 3 rkl Touch of Taste Kanafondia
    • 4 kpl laakerinlehtiä
    • 1 tl kuivattua timjamia
    • 1 tl maissitärkkelystä
    • maun mukaan suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Leikkaa broileri suurehkoiksi paloiksi.
    2. Mausta suolalla ja mustapippurillla. 
    3. Suikaloi possunliha ja kuori sekä hienonna valkosipuli.
    4. Kuori ja leikkaa sipuli puoliksi ja sitten viipaleiksi. 
    5. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. 
    6. Paista broileri öljyssä ja voissa padassa, kunnes se on saanut väriä. 
    7. Kaada joukkoon viini ja fondi. Lisää niin paljon vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. 
    8. Lisää laakerinlehti ja timjami. 
    9. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 min.
    10. Paista possunliha, valkosipuli, sipuli ja sienet voissa pannulla. Lisää broilerin joukkoon pataan. 
    11. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesimäärään ja lisää sekoittaen pataan. 
    12. Keitä miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti. 

    Vinkki!

    Käytämme reseptissä broilerin reisifilettä, koska se sisältää enemmän sisäistä rasvaa.  Rintafileistä tulee kuivempia, koska niistä puuttuu sisäinen rasva. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET