Broileri

Paahdettua broileria ja juureksia

Paahdettua broileria ja juureksia -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • BROILERI
    • 1 kg kokonainen broileri
    • 0.5 dl tuoretta basilikaa, karkeasti pilkottuna
    • 0.5 dl tuoretta persiljaa, karkeasti pilkottuna
    • 0.5 dl tuoretta rosmariinia, karkeasti pilkottuna
    • 1 kpl omenaa, kuorineen
    • 1 kpl sitruunaa, lohkottuna
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • valkopippuria, rouhittuna
    • PAAHDETUT JUUREKSET
    • 1 kpl punasipulia
    • 1 kpl palsternakkaa
    • 4 kpl perunoita
    • 2 kpl punajuuria
    • 300 g mustajuuria
    • 1 kpl bataattia, n. 300 g
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • suolaa ja pippuria
    • KASTIKE
    • 1 rkl voita
    • 2 dl kermaa
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
    • broilerin kypsennyslientä

    Valmistus

    BROILERI

    1. Riivi yrtit ja pilko pienemmiksi.
    2. Yhdistä yrtit pippurin, oliiviöljyn sekä fondin kanssa kulhossa. 
    3. Leikkaa sitruuna ja omena lohkoiksi. 
    4. Huuhtele broileri kylmällä vedellä ja täytä yrttiseoksella, sitruunalla ja omenalla. 
    5. Hiero broilerin pintaan loput yrttiöljystä. 
    6. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa noin tunti.

    JUUREKSET

    1. Kuori kaikki juurekset ja paloittele tasakokoisiksi paloiksi. 
    2. Sekoita öljy ja fondi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    3. Paahda uunissa 200 °C:ssa noin 30 minuuttia.

    KASTIKE

    1. Sulata voi kattilassa ja vispaa jauhot joukkoon. 
    2. Lisää kerma ja siivilöity broilerin kypsennysliemi. Kuumenna sekoittaen. 
    3. Mausta halutessasi fondilla, suolalla ja pippurilla. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET