Jälkiruoka

Jouluinen omenapaistos

Jouluisen omenapaistoksen reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    35 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 4 omenaa, kuorittuna ja kuutioituna
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl fariinisokeria
    • Muruseos
    • 150 g voita, huoneenlämpöisenä
    • 100 g kaurahiutaleita
    • 100 g kookoshiutaleita
    • 100 g vehnäjauhoa
    • 2 dl sokeria
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl kardemummaa
    • 1 kananmunan keltuainen

    Valmistus

    1. Lisää paistokasariin voi, omenat ja fariinisokeri. Anna kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti.
    2. Jaa omenaseos 4 paistonkestävään tarjoiluastiaan.
    3. Valmista muruseos lisäämällä leivontakulhoon pehmeä voi, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, vehnäjauho, sokeri, mausteet ja kananmunan keltuainen. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
    4. Ripottele muruseos tarjoiluastioihin omenoiden päälle.
    5. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes muruseos on kypsää ja kullanruskeaa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET