Jälkiruoka

Juhlava vadelmajälkiruoka

Juhlavan vadelmajälkiruoan reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 8

    5 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Vadelmajäätelö
    • 250 g tuoreita vadelmia
    • 1 sitruuna
    • 2 tl akaasiahunajaa
    • 1 purkki kondensoitua maitoa
    • 2.5 dl vispikermaa
    • Tarjoiluun
    • Tuoreita vadelmia
    • Marenkia
    • Vadelmakastiketta
    • Yrttejä
    • Kultajauhetta

    Valmistus

    1. Puhdista ja huuhtele vadelmat huolellisesti, valuta hyvin.
    2. Kuori sitruuna, poista kaikki valkoinen osa sekä sitruunan siemenet hedelmästä.
    3. Lisää vadelmat, sitruunan hedelmäliha ja hunaja tehosekoittimeen, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, sekoita tasaiseksi.
    4. Kaada seos leivontakulhoon ja siirrä se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
    5. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto vadelma-sitruuna-seoksen joukkoon. Siirrä kulho pakastimeen.
    6. Vatkaa seosta puolen tunnin välein, kunnes se on koostumukseltaan pehmeää ja jäätelömäistä.
    7. Siirrä valmis jäätelö valmiiksi jäähdytettyyn astiaan. Säilytä pakastimessa.

     

    Vinkki!
    Lusikoi jäätelö jäähdytetyille lautasille tuoreiden vadelmien ja marenkien päälle. Koristele vadelmakastikkeella ja yrteillä. Lisää halutessasi kultajauhetta (saatavilla leivontatarvikeliikkeistä). Tarjoile heti!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET