Jälkiruoka

Sitruunakakku tuoreilla vadelmilla

Sitruunakakku tuoreilla vadelmilla -reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    30 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 pieni vuoka
    • Sitruunakerma
    • 1 purkki kondensoitua maitoa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1.5 dl sitruunamehua
    • Sitruunaliemi
    • 0.5 pussi savoiardi-keksejä
    • 0.5 dl sokeria
    • 0.5 dl vettä
    • 0.5 dl sitruunamehua
    • Tarjoiluun
    • sitruunankuorta, raastettuna
    • tomusokeria
    • tuoreita vadelmia

    Valmistus

    1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
    2. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja sitruunamehu. Nostele joukkoon kermavaahto ja siirrä sitruunakerma hetkeksi kylmään odottamaan.
    3. Keitä sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Kun seos kiehuu, sekoita joukkoon sitruunamehu. Anna jäähtyä laakeassa astiassa.
    4. Ota pieni suorakaiteen muotoinen vuoka, johon kokoat jälkiruoan. Kasta savoiardi-keksit yksitellen nopeasti sitruunaliemessä ja asettele ne tiiviisti vierekkäin vuoan pohjalle, kunnes se peittyy. Lisää keksien päälle kerros sitruunakermaa. Toista, kunnes vuoka on täynnä. Jätä kerros sitruunakermaa päällimmäiseksi.
    5. Siirrä vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

     

    Tarjoiluun:

    1. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun päälle ja sirottele lopuksi raastettu sitruunan kuori.
    2. Leikkaa kakusta kauniita paloja ja tarjoile tuoreiden vadelmien kanssa!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET