Kala & äyriäinen, Pataruoka

Appelsiinin tuoksuinen kalapata ja rouille

Appelsiinin tuoksuinen kalapata ja rouille -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:

Annokset: 4

Skickat!

Ainesosat

  • 500 g perunoita
  • 1 kpl fenkolia
  • 0.5 kpl purjoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsiä, viipaloituna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 250 mg sahramia (1/2 pakettia)
  • 2 kpl tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
  • 5 dl vettä
  • 2 kpl appelsiinia, raastettu kuori ja mehu
  • 300 g turskaa
  • 300 g lohta
  • ROUILLE
  • 4 g valkosipulinkynsiä (1-2 kpl)
  • 20 g paprikaa, makeaa ja punaista (1 kpl)
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 dl maissiöljyä
  • suolaa

Valmistus

  1. Kuori, huuhtele ja puhdista kasvikset. 
  2. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. 
  3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä, lisää valkosipuli, tomaattipyre ja sahrami. Kaada joukkoon valkoviini, fondi, vesi sekä appelsiinin kuori ja mehu. 
  4. Anna hautua 20 min. Tee sillä välin rouille.

Rouille:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja paprika.
  2. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon keltuaiset, sitruunamehu ja hieman suolaa. 
  3. Sekoita voimakkaasti ja lisää maissiöljy ohuena nauhana joukkoon, kunnes saat paksun majoneesin.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paloittele kala ja laita pataan. Anna hautua vielä pari minuuttia. 
  6. Tarjoa pata syviltä lautasilta rouillen ja leivän kanssa. 

SISÄLTYVÄT TUOTTEET