Kala & äyriäinen, Keitto

Äyriäiskeitto

Äyriäiskeiton reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    40 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
    • 2 salottisipulia, hienonnettuna
    • 1 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
    • 1 rkl tomaattipyreetä
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 3 dl valkoviiniä
    • 1 rkl Touch of Taste Hummerifondia
    • 4 dl kuohukermaa
    • 8 dl täysmaitoa
    • suolaa ja pippuria
    • Tarjoiluun:
    • 2 dl crème fraichea
    • 1 dl leipäkrutonkeja
    • persiljaa

    Valmistus

    1. Huuhtele sinisimpukat huolellisesti sekä poista kuolleet (jos simpukka ei sulkeudu napauttamalla sitä pöytään tai muuten rikkinäinen).
    2. Kuullota sipulia, tomaattipyreetä ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, ilman että ne ruskistuvat. Lisää sinisimpukat ja valkoviini. Sulje kansi ja säädä liesi kovalle lämmölle.
    3. Anna simpukoiden kypsyä kannen alla 3 minuuttia sekoittaen välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
    4. Nosta simpukat pois liemestä jäähtymään. Anna liemen kiehua muutama minuutti. Lisää liemen joukkoon hummerifondi, kerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
    5. Kun simpukat ovat jäähtyneet hieman, poista niistä kuoret. Lisää simpukoiden pehmeä sisus takaisin liemeen, kiehauta. Maista ja lisää halutessasi fondia, suolaa ja pippuria.
    6. Tarjoile syviltä lautasilta crème fraichen, krutonkien ja persiljan kanssa!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET