Kala & äyriäinen

Äyriäisrisotto

Äyriäsrisoton reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 2 dl kuivaa valkoviiniä
    • 8 dl vettä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 1 kpl pieniä sipuleita
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä
    • 3 dl risottoriisiä, esim. Arborio
    • 8 kpl vihreää parsaa
    • 2 dl parmesaanijuustoa
    • 200 g katkarapuja, kuorittuina
    • mustapippuria
    • tilliä tai herneenversoa koristeluun

    Valmistus

    1. Mittaa viini, fondi ja vesi kattilaan. Lämmitä hiljalleen kuumaksi. 
    2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä mutta älä ruskista. 
    3. Lisää riisi ja kuullota hetki, kunnes riisi on kiiltävää. 
    4. Lisää lämmin liemi pienissä erissä joukkoon. 
    5. Anna nesteen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä samalla sekoittan. 
    6. Kuori ja leikkaa parsa 3 cm:n paloiksi, kuullota pannulla hieman.
    7. Sekoita joukkoon juusto, parsa, äyriäiset ja kypsyydeltään ‘al dente’ riisi. 
    8. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    9. Laita tarjolle, koristele tillillä tai herneenversoilla. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET