Kala & äyriäinen

Curry-simpukka-lohikastike

Curry-simpukka-lohikastikeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 500 g lohifilettä, keskikokoisina kuutioina
    • 1 kpl sipulia, hienonnettuna
    • 0.5 kpl vihreää paprikaa, paloiteltuna
    • 0.5 kpl punaista paprikaa, paloiteltuna
    • 50 g sokeriherneitä
    • 10 kpl parsaa, paloiteltuna
    • 1 kpl porkkanoita, viipaloituna
    • 500 g simpukoita, harjattuina ja puhdistettuina
    • 1.5 rkl Touch of Taste Hummerifondia
    • 3 dl ruokakermaa
    • 1 rkl currya
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä, murskattuna
    • 1.5 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl voita
    • 1 dl kuivaa valkoviiniä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisää simpukat ja kaada viini joukkoon. 
    2. Keitä simpukoita kannen alla, kunnes ne avautuvat. Siivilöi liemi ja laita sivuun. 
    3. Kuullota kasvikset voissa ja curryssa kattilassa.
    4. Lisää simpukkaliemi, kerma ja fondi. 
    5. Mausta pippurilla. 
    6. Halutessasi voi suurustaa maissitärkkelyksellä. 
    7. Leikkaa lohi kuutioiksi, kääntele varoen pataan ja hauduta viisi minuuttia. 
    8. Laita tarjolle syville lautasille. 
    9. Tarjoa riisin, nuudelien tai perunoiden kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET