Kala & äyriäinen, Pataruoka

Gratinoitu kalapata katkaravuilla

Gratinoitu kalapata katkaravuilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    25 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g kalaa fileinä, esim. turskaa
    • 1 dl voimakkaan makuista kovaa juustoa, raastettuna
    • 200 g kuorittuja katkarapuja
    • 2 rkl voita
    • 3 rkl vehnäjauhoja
    • 3 dl täysmaitoa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 rkl Touch of Taste Kalafondia
    • tuoreita yrttejä, esim. tilliä
    • suolaa ja mustapippuria
    • Tarjoiluun
    • perunasurvosta

    Valmistus

    1. Kuivaa kalan pinta ja kuutioi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Nosta kala uunivuokaan.
    2. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauho. Lisää maito, kerma ja fondi. Keitä sekoittaen 5 min. Mausta fondilla, suolalla ja mustapippurilla.
    3. Nosta katkaravut kalan päälle vuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa 10-12 min 175 asteessa.
    4. Gratiini on valmis, kun kala on kuumaa ja kullanruskeaa. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile perunasurvoksen   kanssa!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET