Kala & äyriäinen, Arkiruoka

Grillattu lohi ja sahramissa keitetyt varhaiskasvikset

Grillattu lohi ja sahramissa keitetyt varhaiskasvikset -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 4 kpl lohifileitä á 180 g
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä, murskattuna
    • 1 rkl mustapippuria, murskattuna
    • 1 rkl tuoretta timjamia
    • 1.5 tl sormisuolaa
    • 2 rkl Touch of Taste Hummerifondia
    • 2 dl vettä
    • 1 dl valkoviiniä
    • 0.5 g sahramia
    • 2 rkl voita
    • 12 kpl varhaisperunoita
    • 1 kpl fenkolia
    • 4 kpl porkkanoita
    • 4 kpl kevätsipuleita
    • 8 kpl vihreää parsaa

    Valmistus

    1. Kuumenna grilli.
    2. Hienonna valkosipuli ja lisää joukkoon mustapippuri sekä tuore timjami. Taputtele mausteseos ja suola lohifileiden pintaan. 
    3. Pese ja pieni kasvikset, leikkaa fenkoli paloiksi. 
    4. Kuumenna kattilassa hummerifondi, vesi, valkoviini ja sahrami. Keitä kaikki kasvikset parsaa lukuunottamatta sahramilla maustetussa liemessä. Aloita perunoilla, sitten porkkanoilla ja fenkolilla, viimeiseksi kevätsipuli. 
    5. Nosta kasvikset liemestä ja aseta kulhoon.
    6. Vispaa voi liemeen.
    7. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    8. Lämmitä kasvikset voi-sahramiliemessä tarjoiltaessa. 
    9. Grillaa lohta, kunnes sen sisälämpötila on yli 55 ºC. Grillaa parsa juuri ennen tarjoamista n. 3-4 min.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET