Kala & äyriäinen, Pataruoka

Kala-simpukkapata

Kala-simpukkapadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    25 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
    • 300 g lohifileetä
    • 200 g turskafileetä
    • 1 purkki kuorittuja ravunpyrstöjä
    • 100 g voita
    • 3 salottisipulia, hienonnettuna
    • 2 dl valkoviiniä
    • 1 tuore fenkoli, hienonnettuna
    • 3 rkl Touch of Taste Kalafondia
    • 3 dl kermaa
    • 3 dl maitoa
    • 1 pussi sahramia (0,5g)
    • 2 laakerinlehteä
    • 1 tähtianis
    • 1 sitruunan mehu
    • 1 nippu tuoretta tilliä, hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Huuhtele ja harjaa sinisimpukoiden kuoret huolellisesti. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kopauttaessasi kuorta kevyesti, simpukka sulkee tiiviisti kuorensa.
    2. Kuutioi kalat. Mausta suolalla ja pippurilla.
    3. Kuullota salottisipulia öljyssä muutama minuutti, ilman että se saa väriä. Lisää valutetut sinisimpukat ja valkoviini. Keitä 3 minuuttia kannen alla, kunnes simpukat ovat auenneet. Siivilöi simpukat pois liemestä, mutta säästä liemi.
    4. Ota tarpeeksi suuri pata, johon kaikki ainekset mahtuvat. Lisää voi ja ruskista fenkolia hetki. Lisää simpukoiden keitinliemi, Touch of Taste Kalafondi, kerma, maito ja mausteet. Anna kiehua 5 min sekoittaen.
    5. Lisää kalat ja simpukat, anna kiehua 2-3 min kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ripottele päälle tilli. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET