Kala & äyriäinen, Arkiruoka, Keitto

Kalakeitto fenkolilla

Kalakeitto fenkolilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 25 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kpl fenkoli
    • 1 kpl keltainen sipuli
    • 3 kpl valkosipulinkynttä
    • 2 kpl porkkanaa
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 3 dl kuivaa valkoviiniä
    • 7 dl maitoa
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 600 g vaaleaa kalaa, esim. turskaa
    • 3 dl kermaa
    • 300 g keitettyä perunaa, paloiteltuna
    • 0,5 mm cayennepippuria
    • 1 nippu tilliä
    • Suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
    2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
    3. Kuori ja hienonna porkkanat.
    4. Poista juuret fenkolista, ja hienonna.
    5. Paista juurekset ja vihannekset öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan.
    6. Kaada joukkoon viini ja anna sen kiehua, kunnes puolet on jäljellä.
    7. Sekoita joukkoon maito ja Touch of Taste fondi, ja anna kiehua hitaasti noin 7-10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
    8. Leikkaa kala paloiksi ja laita se kattilaan yhdessä kerman kanssa.
    9. Anna kiehua 1 minuutin ajan.
    10. Lisää keitetyt perunat ja mausta Touch of Taste fondilla, cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla.
    11. Viimeistele tillillä.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET