Kala & äyriäinen, Arkiruoka, Keitto

Kalakeitto

Kalakeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 25 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 rkl voita
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 2 kpl salottisipulia
    • 4 kpl perunaa
    • 1 kpl porkkanaa
    • 2,5 rkl Bong Touch of Taste kalafondia
    • 8 dl vettä
    • Musta- ja maustepippuria (noin 10 kpl kumpaakin)
    • 2 kpl laakerinlehteä
    • 1 pala fenkolia
    • 400 g siikaa (file)
    • 2 dl kermaa
    • Puristettu sitruuna
    • 1 nippu tilliä

    Valmistus

    1. Kuori ja kuutioi perunat.
    2. Kuori ja viipaloi porkkanat.
    3. Kuori ja hienonna salottisipuli.
    4. Poista juuret fenkolista ja hienonna.
    5. Sulata voi yhdessä öljyn kanssa kattilassa.
    6. Paista sipulia, perunaa ja porkkanaa matalalla lämmöllä kattilassa ilman, että ne saavat väriä.
    7. Lisää Touch of Taste fondi, vesi, pippurit ja laakerinlehdet.
    8. Anna kiehua 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
    9. Lisää fenkoli 10 minuutin kuluttua, sillä se kypsyy viidessä minuutissa.
    10. Leikkaa kala senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi ja laita se kattilaan, anna kiehua.
    11. Viimeistele tillillä.
    12. Tarjoile tumman leivän ja voin kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET