Kala & äyriäinen, Arkiruoka

Kalapyörykät ja tillikastike

Kalapyöryköiden ja tilikastikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 300 g hienoksi jauhettuja kalafileitä, esim. haukea, turskaa tai ahventa
    • 1 kpl kananmunia
    • 2.5 dl kuohukermaa
    • 3 cl tillin kukintoja tai tilliä, hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria
    • tillikastike
    • 1.5 rkl Touch of Taste Kalafondia
    • 3 dl ruokakermaa
    • 0.5 dl kuivaa valkoviiniä
    • 1 rkl voita
    • 1 cl tillin kukintoja, hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    Kalapyörykät:

    1. Laita jauhettu kala, suola ja pippuri sekä kananmunat yleiskoneeseen ja soseuta parin minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. 
    2. Lisää kerma ja tilli.
    3. Soseuta vielä hieman, kunnes massa on sileää. 
    4. Muotoile massasta kauniita pyöryköitä, suuruudeltaan kananmunan kokoisia. 
    5. Laita pyörykät uunipellille ja paista kypsäksi uunissa 175 °C:ssa noin 10 minuuttia.

    Tillikastike:

    1. Mittaa kerma, fondi ja viini kattilaan, kuumenna. 
    2. Lisää voi joukkoon.
    3. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    4. Lisää hienonnetut tillin kukinnot.
    5. Suurusta kastike halutessasi tilkalla kermaa. 

    Tarjoilu:
    Tarjoa lämmitetyiltä lautasilta esim. sienten ja perunamuusin kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET