Kala & äyriäinen

Katkarapu-ceviche bataattiaiolilla ja rapealla flatbreadilla

Katkarapu-ceviche bataattiaiolilla ja rapealla flatbreadilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:

Annokset: 4

45 min

Skickat!

Ainesosat

  • 200 g Ceviche:
  • 200 g katkarapuja, kuorittuna
  • 1 suuri avokado, kuutioituna
  • 1 kevätsipuli, hienonnettuna
  • 1 dl mangoa, kuutioituna
  • 1 tl Kastike:
  • 1-3 tl punaista chiliä, hienonnettuna
  • 1 tl valkosipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl Touch of Taste Kasvisfondia
  • suolaa ja pippuria
  • Bataattiaioli:
  • 100 g bataattia, kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
  • 1 rkl valkosipulia, hienonnettuna
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • Rapea flatbread:
  • 2 pyöreää flatbreadia (esim. Fazer) tai rieskaa
  • voita

Valmistus

Katkarapu-ceviche:
1. Sekoita kastikkeen ainesosat keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita katkaravut, kuutioitu avokado, hienonnettu kevätsipuli ja mango keskenään. Sekoita joukkoon kastike.
3. Viimeistele annokset korianterilla tai persiljalla sekä bataattiaiolilla. Tarjoile kauniilta astioilta rapean flatbreadin kanssa.

Bataattiaioli:
1. Keitä bataattikuutioita noin 20 min, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
2. Laita keitetyt bataatit kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon Touch of Taste Kasvisfondi, valkosipuli, limemehu, sinappi ja keltuainen.
3. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana sekoittaen koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rapea flatbread:
1. Voitele flatbreadit sulatetulla voilla.
2. Jaa flatbreadit kolmion muotoisiksi viipaleiksi ja paahda 220 uunissa 3-5 minuuttia.

SISÄLTYVÄT TUOTTEET