Kala & äyriäinen, Arkiruoka, Vuokaruoka

Lohi-tomaatti-latva-artisokkagratiini

Lohi-tomaatti-latva-artisokkagratiini -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 4 palaa lohta á noin 150 g
    • 4 kpl latva-artisokansydämiä mausteliemessä
    • 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
    • PERUNASOSE
    • 800 g jauhoisia perunoita
    • 2 kpl kananmunan keltuaisia
    • 1 dl rypsiöljyä
    • KASTIKE
    • 4 dl créme fraîchea
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 1.5 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
    • 1 kpl sitruunaa, lohkoina
    • 1 tuoretta basilikaa koristeeksi
    • suolaa ja pippuria maun mukaan

    Valmistus

    Perunasose:

    1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kevyesti suolatussa vedessä pehmeiksi.
    2. Valuta perunat ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon.
    3. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Kastike:

    1. Vispaa yhteen créme fraiche, fondi ja juusto.
    2. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Gratiini:

    1. Laita lohipalat uuninkestävään vuokaan ja paista uunissa 175 °C:ssa noin 15 minuuttia. Kaada pois lohesta irronnut neste. 
    2. Lusikoi sose tai pursota se vuokaan reunoja myöten. 
    3. Levitä latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit tasaisesti lohen päälle. 
    4. Levitä kastike keskelle kalan, artisokkien ja tomaattien päälle. Älä laita kastiketta perunamuusin päälle. 
    5. Gratinoi uunissa n. 225 °C:ssa noin 10 minuuttia, kunnes gratiini on saanut pintaan hyvän värin ja lohi on kypsä. 
    6. Koristele basilikalla ja tarjoa sitruunalohkojen kera. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET