Kala & äyriäinen

Lohitartar

Lohitartarin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 160 g tuoretta lohta
    • 2.5 tl valkoista balsamiviinietikkaa
    • 1 tl ranskalaista sinappia
    • 1.5 tl kapriksia, pienittynä
    • valkopippuria
    • 1.5 tl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 60 g 8 kpl ohuita patonkiviipaleita
    • 158 g fenkolia (1/2 kpl)
    • jäävettä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan. 
    2. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. 
    3. Sekoita kalan joukkoon balsamiviinietikka, sinappi, pienityt kaprikset ja valkopippuri. Sekoita. 
    4. Pyörittele lohimassa kahdeksaksi pyörykäksi, laita kylmään. 
    5. Yhdistä fondi ja oliiviöljy. Sivele mausteöljyä patonkiviipaleille. 
    6. Paahda uunissa molemmin puolin, jäähdytä. 
    7. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Laita jääveteen noin 20 minuutiksi, kunnes niistä tulee rapeita. 
    8. Ota pois vedestä ja valuta paperin päällä.
    9. Laita lohitartaria patonkiviipaleille ja laita päällimmäiseksi fenkolia ja tilliä koristeeksi.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET