Kala & äyriäinen, Arkiruoka, Vuokaruoka

Lohta latinalaiseen tapaan

Lohta latinalaiseen tapaan -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g lohifilettä
    • 1 rkl sormisuolaa
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 5 dl vettä
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 500 mg sahramia, 1 pkt
    • 3 kpl tähtianiksia
    • 1 tl Sambal Oelek -maustetta
    • 1 kpl appelsiinia
    • 1 kpl sitruunaa
    • 1 kpl punaista paprikaa
    • 1 kpl keltaista paprikaa
    • 3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
    • suolaa
    • 4 kpl kevätsipulia

    Valmistus

    1. Leikkaa lohi noin kahdeksaan palaan. Paahda nopeasti kuumalla pannulla suolassa. Laita palat korkeareunaiseen vuokaan. 
    2. Kuumenna kattilassa vesi, fondi, valkoviinietikka sekä kaikki mausteet. 
    3. Pese sitrukset ja raasta kuori hienoksi, purista mehu ja lisää liemen joukkoon.
    4. Leikkaa paprikat suuriksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Vispaa joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla.
    5. Kaada liemi lohen päälle ja laita kylmään. Anna olla kylmässä mielellään pari tuntia ennen tarjoamista. Suikaloi kevätsipuli ja koristele lohi ennen tarjoamista. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET