Kala & äyriäinen

Mausteliemessä paistettu lohi ja hummeri-mätikastike

Mausteliemessä paistettu lohi ja hummeri-mätikastike -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummeri- ja Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 8

    Skickat!

    Ainesosat

    • Lohi:
    • 800 g ruodotonta lohta fileenä, nahkoineen
    • 2 kpl punasipuleita, pieniä
    • 10 cm purjoa
    • 1 kpl porkkanoita
    • 8 kpl salottisipulia
    • 6 dl vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 4 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
    • 2 kpl laakerinlehtiä
    • 4 kpl tähtianiksia
    • suolaa ja mustapippuria
    • sokeria
    • Hummeri-mätikastike:
    • 2 dl créme fraîchea
    • 2 dl majoneesia
    • 2 tl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 50 g punaista rasvakalan mätiä
    • 1 rkl appelsiinin raastettu kuori
    • suolaa ja mustapippuria

    Valmistus

    Lohi:

    1. Leikkaa lohifilee nahkoineen 16 kuutioon. Laita kuutiot nahkapuoli alaspäin kapeaan uuninkestävään vuokaan. 
    2. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja halkaise salottisipulit kahteen osaan. 
    3. Kuumenna paistinpannu. Laita salottisipulit pannulle leikkauspinta alaspäin ja anna paahtua, kunnes pinta on kunnolla tummanruskea. 
    4. Laita kasvikset sekä salottisipulit vuokaan kalan päälle. 
    5. Mittaa kattilaan vesi, fondi, viinietikka ja mausteet. Kuumenna ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Liemessä tulee olla voimakkaasti makua. 
    6. Kaada kiehuva liemi vuokaan ja peitä vuoka talouskelmulla.  Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi 100 °C:seen.
    7. Jäähdytä ja anna ruoan tekeytyä pari tuntia kylmässä. 
    8. Valuta kala ja kasvikset juuri ennen tarjoamista. Laita vadille ja ripottele sormisuolaa päälle. 
    9. Tarjoa buffetpöydässä mätikastikkeen kera. 

    Hummeri-mätikastike:

    1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita yhteen. Mausta suolalla, mustapippurilla, fondilla sekä appelsiinin kuoriraasteella. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET