Kala & äyriäinen

Merimiehen simpukat ‘Moules marinieres’

Merimiehen simpukat ‘Moules marinieres’ -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg sinisimpukoita
    • 2 kpl salottisipulia, hienonnettuna
    • 1 kpl pieni palsternakka, kuutioina
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 nippu lehtipersiljaa
    • 2 dl valkoviiniä
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 1 dl vettä
    • 2 dl kermaa
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Pese sinisimpukat huolellisesti juoksevan veden alla. 

    2. Napauta avoimena olevia sinpukoita varovasti pöytään. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu. 

    3. Kuullota hienonnettu salottisipuli, palsternakka ja valkosipuli oliiviöljyssä. 

    4. Lisää sinisimpukat ja kuumennettu viini ja vesi. 

    5. Laita kansi päälle ja keitä 2-3 minuuttia, tai kunnes simpukat ovat valmiit ja avautuneet. 

    6. Nosta simpukat liemestä. Kaada kerma liemeen ja keitä vielä hetken. Lisää suola ja pippuri. 

    7. Tarjoa simpukat syvältä lautaselta, kaada keitto päälle ja viimeistele persiljalla. Suolaa sormisuolalla. 

    Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET