Kala & äyriäinen

Sinisimpukat valkoviinissä

Sinisimpukat valkoviinissä -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia tai Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 2

    30 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
    • 2 salottisipulia, hienonnettuna
    • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 3 dl valkoviiniä
    • 1 rkl Touch of Taste Kalafondia tai Hummerifondia
    • 2 dl kuohukermaa
    • suolaa ja pippuria
    • persiljaa, hienonnettuna
    • sitruunaa, lohkoina

    Valmistus

    1. Huuhtele sinisimpukat huolellisesti sekä poista kuolleet (jos simpukka ei sulkeudu napauttamalla sitä pöytään tai muuten rikkinäinen).
    2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, ilman että ne ruskistuvat. Lisää sinisimpukat ja valkoviini. Sulje kansi ja säädä liesi kovalle lämmölle.
    3. Anna simpukoiden kypsyä kannen alla 3 minuuttia sekoittaen välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
    4. Nosta simpukat pois liemestä jäähtymään. Anna liemen kiehua muutama minuutti. Lisää liemen joukkoon haluamasi fondi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
    5. Lisää simpukat takaisin liemeen (poista ne, jotka eivät ole auenneet), kiehauta. Ripottele päälle persiljasilppu ja tarjoile kuumana sitruunalohkojen kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET