Kala & äyriäinen

Turskaa pernod-kastikkeella

Turskaa pernod-kastikkeella -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g 4 kpl turskan pyrstöosia á 150 g
    • 2 kpl fenkolia
    • 2 kpl uuniperunoita
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 2 dl tomaattimehua
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 1 tl sambal oelekia
    • 2 dl crème fraîchea
    • 250 mg sahramia, (1/2 pkt)
    • 15 g pernodia, 1 rkl
    • 1 kpl sitruunan mehu
    • 2 kpl tomaattia
    • suolaa ja mustapippuria

    Valmistus

    1. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Leikkaa uuniperunat ja fenkoli ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita vuokaan.
    2. Yhdistä fondi, oliiviöljy sekä hienonnettu valkosipuli. Sivele perunoiden ja fenkolien pintaan. Säästä puolet mausteöljystä turskaa varten.
    3. Paista uunissa noin 25 min.
    4. Mittaa tomaattimehu, fondi, sambal oelek, creme fraîche ja sahrami kattilaan. Kuumenna ja mausta pernodilla. 
    5. Sivele turskan pintaan mausteöljy ja paista voidellulla pellillä tai vadilla, kunnes sisälämpötila on 55° C, noin 15-20 min.
    6. Kuumenna vesi ja käytä tuoreet tomaatit nopeasti vedessä.
    7. Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Säästä kuutiot koristeeksi.
    8. Kuumenna kastike, mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattikuutiot ennen tarjoamista. 
    9. Tarjoa provencen perunoiden kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET