Kala & äyriäinen

Turskaa, perunasosetta ‘Pommes Mousseline’ ja bordelaise-kastiketta

Turskaa, perunasosetta ‘Pommes Mousseline’ ja bordelaise-kastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 4 kpl turskan selkää
    • 500 g manteliperunoita
    • 0.5 dl maitoa
    • 100 g voita
    • 3 kpl salottisipulia
    • 1 rkl ruokosokeria
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 3 oksaa timjamia
    • 3 rkl balsamiviinietikkaa
    • 3 dl punaviiniä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 1 kpl purjoa
    • 1 kpl porkkanoita
    • 1 kpl juuriselleriä
    • 1 kpl sitruunaa
    • kermaa vaahdotettuna
    • rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä
    • maissitärkkelystä
    • suolaa ja pippuria
    • muskottipähkinää

    Valmistus

    1. Kuumenna uuni 130 °C:seen.
    2. Suolaa turska, laita sivuun talouspaperin päälle. 
    3. Kuori ja leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi. Hauduta pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja purista perunapusertimella kattilaan. Voit myös paseerata perunat siivilän läpi. Lisää lämmitetty maito ja huoneenlämpöinen voi. Sose saa olla melko kiinteää.  
    4. Kuori ja paloittele salottisipuli. Sulata raakasokeri kattilassa keskikuumalla lämmöllä. Laita sipulit pannulle laakerinlehden ja timjamin kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten balsamiviinietikka ja punaviini. Keitä kokoon, kunnes 1/3 nesteestä on jäljellä, lisää fondi. Hauduta muutama minuutti ja siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittessa fondia. Lisää nokare voita. Suurusta kastike haluttuun sakeuteen. 
    5. Kuori ja puhdista juurekset. Leikkaa juliennetyyppisiksi ohuiksi tikuiksi mandoliinilla. Laita juurestikut sitten jääveteen. 
    6. Nosta juliennekasvikset jäävedestä talouspaperin päälle ja anna valua hetken. Sekoita kasvisten joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu, suola ja pippuri. 
    7. Lämmitä perunasose, lisää vatkattu kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä maun mukaan.  
    8. Suolaa ja pippuroi turska. Hiero kalan pinta varovasti öljyllä ja grillaa yhdeltä puolen. Nosta kala grillistä pellille. Laita päälle nokare voita ja paista uunissa muutaman minuutin ajan.  
    Vinkki! Lisää muutamia paloja luuydintä kastikkeeseen niin saat täyteläisen maun.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET