Kala & äyriäinen

Yrttigraavattu lohi

Yrttigraavatun lohen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    30 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g lohifileetä
    • 2 rkl tuoretta tilliä, hienonnettuna
    • 1 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
    • 1 rkl rakuunaa, hienonnettuna
    • 3 rkl sokeria
    • 1.5 rkl suolaa
    • 1 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 0.5 dl tuoretta korianteria, hienonnettuna

    Valmistus

    1. Nypi kalasta ruodot pois käyttäen apuna esimerkiksi ruotopihtejä.
    2. Sekoita keskenään hienonnetut yrtit, suola, sokeri ja fondi.
    3. Ripottele mausteseos kalan fileepuolelle ja viimeistele tuoreella korianterilla.
    4. Anna fileen olla huoneenlämmössä noin tunti, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
    5. Kääri filee tiukkaan pakettiin tuorekelmun avulla ja anna kalan suolaantua jääkaapissa noin 2 vuorokautta. Käännä kalapakettia muutama kerta graavauksen aikana, jotta kala suolaantuu tasaisesti.
    6. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi ja tarjoile!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET