Kala & äyriäinen, Arkiruoka, Pataruoka

Yrttinen lohipata ja piparjuuri-créme fraîche

Yrttinen lohipata ja piparjuuri-créme fraîche -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 500 g lohifilettä
    • 1 kpl keltasipulia
    • 700 g perunoita
    • 1 kpl porkkanaa
    • 1 nippu tilliä
    • 4 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 6 dl vettä
    • 1.5 tl hienoa sokeria
    • 1 rkl sitruunan puristettu mehu
    • 1 dl crème fraîchea
    • 2 rkl piparjuurta, raastettuna
    • 100 g katkarapuja, kuorittuna

    Valmistus

    1. Kuori ja lohko peruna ja sipuli, esikypsennä kiehuvassa vedessä 10 minuutin ajan.
    2. Kuutioi lohi 3 cm:n suuruiksi paloiksi ja laita uuninkestävään vuokaan yhdessä porkkanan, perunan, sipulin ja tillin kanssa. 
    3. Yhdistä vesi, fondi, sokeri ja sitruunamehu. Laita vuokaan niin paljon lientä, että kala peittyy.
    4. Hauduta uunissa 125 °C:ssa noin 15 minuuttia.
    5. Tarjoa syviltä lautasilta liemen ja katkarapujen kanssa. 
    6. Vatkaa créme fraîche ja mausta piparjuuriraasteella. 
    7. Koristele annokset creme fraîchella ja hienonnetulla tillillä.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET