Kastike

Appelsiini-tähtianiskastike

Appelsiini-tähtianiskastikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    30 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kpl porkkanoita
    • 0.5 kpl keltasipulia
    • 0.5 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 nippu tuoretta timjamia
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 3.5 dl punaviiniä
    • 2.5 dl vettä
    • 0.5 kpl appelsiinin hienoksi raastettu kuori
    • 2 kpl tähtianiksia
    • 2 rkl voita

    Valmistus

    1. Pilko kasvikset ja timjami rouheaksi. Kuullota puolessa määrässä voita. 
    2. Kaada joukkoon vesi, punaviini ja puolet fondista. Anna kiehua keskikuumalla lämmöllä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. 
    3. Siivilöi kastike ja hauduta vielä n. 5-7 min. tähtianiksen kanssa, kunnes se on antanut halutun makutason. 
    4. Suurusta kastike haluttuun sakeuteen pieneen vesimäärään sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
    5. Raasta appelsiininkuori (pese appelsiini ensin lämpimällä vedellä) ja vatkaa loppuvoi sekä fondi joukkoon. 
    6. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Vinkki! Jos tähtianis maistuu liikaa, lisää nokare voita kastikkeeseen ennen tarjoamista, niin maku miedontuu ja kastikkesta tulee kiiltävämpi ja maultaan pyöreämpi. 

    Alkuperäisen reseptin on lähettänyt meille Tobias Sahlin

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET