Kastike

Äyriäis-konjakkikastike

Äyriäis-konjakkikastikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kpl pieni keltasipuli, viipaloituna
    • 1 kpl pieni porkkana, viipaloituna
    • 0.25 kpl pieni fenkoli, viipaloituna
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 1 rkl tomaattipyrettä
    • 2 kpl tomaattia, pilkottuna
    • 2 dl valkoviiniä
    • 0.5 dl konjakkia
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 2 dl vettä
    • 3 dl kermaa
    • 4 oksaa tuoretta timjamia
    • 4 oksaa tuoretta basilikaa
    • 2 rkl voita

    Valmistus

    1. Kuullota kasvikset, laakerinlehti, mausteet ja tomaattipyre oliiviöljyssä keskikuumalla lämmöllä noin 3-4 min. 
    2. Lisää viini, calvados, fondi ja vesi. Keitä noin 15 min., kunnes 2 dl nesteestä on jäljellä. 
    3. Kaada joukkoon kerma ja keitä lisää 10 min. Keittämisen jälkeen nestettä tulisi olla jäljellä noin 4 dl. 
    4. Siivilöi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä haluttuun sakeuteen.
    5. Viimeistele vatkaamalla voi kastikkeeseen ennen tarjoamista. Mausta suolalla ja pippurilla.

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET