Kastike

Siitake-balsamikokastike

Siitake-balsamikokastikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 200 g siitakesieniä
    • 1 kpl salottisipulia
    • 1 rkl sitruunanmehua
    • 5 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 rkl hunajaa
    • 3 rkl balsamiviinietikkaa
    • 2.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 3 dl vettä
    • 1 dl punaviiniä
    • voita ja oliiviöljyä

    Valmistus

    1. Paloittele sienet isohkoiksi paloiksi. Hienonna salottisipuli. 
    2. Kuullota sienet ja sipuli voissa ja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. 
    3. Purista sitruunasta mehu joukkoon, lisää myös timjami ja hunaja. 
    4. Lisää vesi, fondi, viini sekä viinietikka. Anna kiehua noin 10 min., kunnes kastike on saanut sienistä, viinistä ja fondista makua. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurirouheella.  
    5. Suurusta pieneen vesimäärän sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Viimeistele voinokareella ennen tarjoamista. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET