Kasvisruoka

Haudutettu, sinappihunnutettu juuriselleri

Haudutettu, sinappihunnutettu juuriselleri -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    2 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Juuriselleri
    • 500-800 g juuriselleriä, puhdistettuna ja kuorittuna
    • 3 rkl Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 3 kpl laakerinlehtiä
    • 1 oksa tuoretta timjamia
    • 1-3 tl nestemäistä savuaromia
    • Kuorrutus
    • 1 kananmuna
    • 3 rkl hunajaa
    • 4 rkl sinappijauhetta, esim. Coleman's
    • 1.5 dl korppujauhoja
    • 1 rkl perunajauhoja

    Valmistus

    Juuriselleri:

    1. Laita selleri pienehköön kattilaan ja lisää fondi, mausteet ja nestemäinen savuaromi.
    2. Lisää vettä sen verran, että selleri peittyy (n. 1,5 l).
    3. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 1,5 tuntia, kunnes selleri on läpeensä pehmeä.
    4. Ota selleri pois vedestä ja anna sen jäähtyä.

    Kuorrutus:

    1. Yhdistä sinappijauhe, muna, hunaja sekä korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
    2. Kuivaa sellerin pinta hyvin ja puuteroi perunajauholla.
    3. Levitä sinappitaikina sellerin pinnalle. Ripottele korppujauhoja vielä pinnalle ja ruskista uunissa 200° C:ssa noin 10-15 minuuttia.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET