Kasvisruoka

Kesäkurpitsapiiras feta-juustolla

Kesäkurpitsapiiras feta-juustolla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 8

    Skickat!

    Ainesosat

    • Piiraspohja
    • 3 dl vehnäjauhoa
    • 100 g voita, kylmänä
    • 1 dl maustamatonta rahkaa
    • 2 tl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 1 hyppysellinen sormisuolaa
    • Täyte
    • 3 dl kermaa
    • 2 kananmunaa
    • 2 kananmunan keltuaista
    • 2 tl Touch of Taste Kasvisfondia tai Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 2 dl Präst-juustoa tai muuta kermajuustoa, raastettuna
    • 5 dl feta-juustoa, hienonnettuna
    • 2 pientä kesäkurpitsaa, siivutettuna
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 2 rkl kuivattua persiljaa
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Kuutioi kylmä voi ja nypi se kulhossa sekaisin vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
    2. Lisää muruseoksen joukkoon rahka, fondi ja suola. Sekoita nopeasti, älä vaivaa.
    3. Voitele piirasvuoka kevyesti ja painele taikina vuokaan. Siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
    4. Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 8-10 min.
    5. Paista kesäkurpitsasiivuja oliiviöljyssä muutama minuutti. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.
    6. Sekoita kananmunat, keltuaiset, fondi, kesäkurpitsa ja juustot keskenään. Lisää joukkoon kerma (älä vatkaa). Mausta suolalla ja pippurilla
    7. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET