Kasvisruoka, Arkiruoka, Keitto

Kukkakaalikeitto ja kasvispizza

Kukkakaalikeiton ja kasvispizzan reseptissä suosittelemme käyttämään sekä Touch of Taste Kasvisfondia että Kantarellifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • KUKKAKAALIKEITTO
    • 0.5 kpl keltasipulia
    • 0.5 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 1 kpl kukkakaalia, kokonaista
    • 2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 7 dl täysmaitoa
    • 2 dl kermaa
    • 0.5 tl juustokuminaa
    • suolaa ja mustapippuria
    • oliiviöljyä, chilihiutaleita ja lehtipersiljaa koristeeksi
    • KASVISPIZZA
    • 1 kpl valmiiksi kaulittua pizzapohjaa
    • 100 g metsäsieniä
    • 0.5 kpl kesäkurpitsaa
    • 100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
    • 1 rkl Touch of Taste Kantarellifondia
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 dl svecia-juustoa, raastettuna
    • mustapippuria
    • lehtipersiljaa, timjamia tai rucolaa koristeeksi

    Valmistus

    1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota pehmeäksi öljyssä. 
    2. Katko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja laita kattilaan yhdessä maidon, fondin ja kerman kanssa. Keitä noin 30 min, kunnes kukkakaali on pehmeää. Soseuta keitto tasaiseksi. 
    3. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
    4. Ohenna tarvittaessa lisäämällä vettä tai maitoa.
    5. Koristele oliiviöljyllä, chilihiutaleilla ja lehtipersiljalla. 
    6. Laita valmiiksi kaulittu pizzataikina uunipellille. 
    7. Viipaloi sienet ja kesäkurpitsa ohuiksi vihannesleikkurilla (mandoliinilla) tai kuorimaveitsellä.
    8. Yhdistä tuorejuusto ja fondi. Levitä juusto pizzan pinnalle.
    9. Levitä kasvikset päälle, ripottele oliiviöljyä, juustoraastetta ja mustapippuria pinnalle. 
    10. Paista 200 °C:ssa 10-15 minuuttia, kunnes pizza on kullanruskea.
    11. Ripottele pinnalle yrttejä ennen tarjoamista.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET