Kasvisruoka, Arkiruoka, Keitto

Kukkakaalisosekeitto

Kukkakaalisosekeiton reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 600 g kukkakaalia, pieninä nuppuina
    • 200 g keittoperunoita, paloiteltuna
    • 1 kpl keltasipulia, pilkottuna
    • 25 g voita
    • 5 dl vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kanafondia tai Luomu Kasvisfondia
    • 3 dl maitoa
    • Tarjoiluun
    • salaattisipulia ohuina renkaina
    • krutonkeja (ohueksi viipaloitua hapanleipää, suolaa, öljyä)
    • kukkakaalia, paahdettuina ja viipaloituna

    Valmistus

    1. Kuumenna öljy kattilassa, laita kukkakaali, peruna, sipuli ja voi joukkoon. Kuullota kevyesti 10 min. ajan, älä ruskista.
    2. Kaada joukkoon vesi, luomu kanafondi (luomu kasvisfondi käy myös hyvin) ja maito. Kiehauta ja hauduta ilman kantta n. 15 min., kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
    3. Kaada kaikki mixeriin ja lisää kerma. Soseuta mixerissä tai sauvasekoittimella kattilassa tasaisen sileäksi.
    4. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia.

    Krutongit:

    1. Kuutioi leipä. Paista kuutiot voissa tai öljyssä ja suolaa kevyesti.

    Tarjoiluun:

    1. Annostele keitto lautasille ja laita krutonkeja päälle. Viimeistele annos ohueksi viipaloiduilla salaattisipulirenkailla ja paahdetuilla kukkakaalipaloilla.

     

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET