Kasvisruoka

Lämmin peruna-kasvissalaatti grillistä ja vuohenjuusto-bruschetta

Lämmin peruna-kasvissalaatti grillistä ja vuohenjuusto-bruschetta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 800 g pestyjä varhaisperunoita
    • 500 g keitettyjä palkovihanneksia - esim. sokeriherneitä, taittoydinherneitä tai vihreitä herneitä
    • 16 kpl retiisejä
    • KASTIKE
    • 1 rkl wasabia tuubista
    • 2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 0.5 dl kiehuvaa vettä
    • 1 dl rypsiöljyä
    • 2 rkl valkoviinietikkaa
    • suolaa ja pippuria
    • VUOHENJUUSTOBRUCHETAT
    • 0.5 kpl patonkia
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 150 g vuohenjuustoa
    • 30 g murskattuja hasselpähkinöitä
    • juoksevaa hunajaa
    • suolaa ja mustapippuria

    Valmistus

    1. Keitä pestyt perunat, anna jäähtyä ja jaa pienemmiksi paloiksi. 
    2. Viipaloi retiisit ohuelti ja yhdistä höyrytettyjen palkovihannesten joukkoon. 
    3. Kuumenna grilli. Perunasalaatin voi hyvin valmistaa myös uunissa. 
    4. Sekoita wasabi lämpimään veteen yhdessä fondin kanssa. 
    5. Lisää öljy ja viinietikka. Soseuta sauvassekoittimella tasaiseksi. 
    6. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    7. Kääntele kastike perunoiden, palkovihannesten ja retiisien joukkoon. 
    8. Revi foliosta 4 kpl noin 30 cm levyisiä paloja ja jaa sekoitus tasaisesti niille. 
    9. Taittele seos folion sisään ja laita grilliin tai grillaa uunissa. 

    Vuohenjuustobruschetta

    1. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi ja laita siivut uunipellille leivinpaperin päälle. 
    2. Murustele vuohenjuusto viipaleiden päälle, valuta hieman hunajaa ja öljyä pinnalle. Ripottele hienonnettuja hasselpähkinöitä vielä päälle. 
    3. Gratinoi muutaman minuutin ajan uunissa, kunnes juusto ja leipä ovat saaneet väriä. 
    4. Tarjoa vuohenjuustoleipäset grillatun peruna-kasvissalaatin kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET