Kasvisruoka, Arkiruoka

Daal – intialainen linssimuhennos

Intialaisen linssimuhennoksen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 6

    60 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 2 suurta sipulia, hienonnettuna
    • 5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
    • 2 rkl inkivääriä, raastettuna
    • 2 rkl kurkumaa
    • 1 rkl kuminaa, jauhettuna
    • 1 tl neilikkaa, jauhettuna
    • 2 tl kanelia, jauhettuna
    • 2 hyppysellistä chiliä, hiutaleina tai jauhettuna
    • 3 rkl tomaattipyreetä
    • 3 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 6 dl punaisia linssejä
    • suolaa ja mustapippuria
    • Tarjoiluun:
    • basmatiriisiä
    • maustamatonta jogurttia
    • persiljaa tai korianteria

    Valmistus

    1. Kuullota sipulia oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Viiden minuutin jälkeen lisää valkosipuli ja inkivääri, jatka kuullottamista vielä 2 min.
    2. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä minuutti.
    3. Sekoita joukkoon 2 litraa vettä sekä kasvisfondi.
    4. Lisää linssit ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 min. Sekoita välillä. Daal on valmis, kun linssit ovat kokonaan pehmenneet.
    5. Mausta linssimuhennos suolalla ja mustapippurilla.
    6. Tarjoile basmatiriisin, jogurtin ja yrttien kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET