Kasvisruoka

Paahdettu kukkakaalirisotto

Paahdetun kukkakaalirisoton reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    45 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Risotto
    • 1 salottisipuli, hienonnettuna
    • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
    • 4 rkl mietoa oliiviöljyä
    • 3 dl arborio-risottoriisiä
    • 2 dl valkoviiniä
    • 2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • 1 l vettä
    • 75 g parmesaania, raastettuna
    • suolaa ja mustapippuria
    • tryffeliöljyä
    • Paahdettu kukkakaali
    • 1 kukkakaali
    • 4 rkl rypsiöljyä
    • sormisuolaa ja mustapippuria
    • babypinaattia

    Valmistus

    Risotto

    1. Valmista kasvisliemi kiehauttamalla fondilla maustettu vesi. Siirrä sivuun odottamaan.
    2. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota vielä minuutti lisää.
    3. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa.
    4. Lisää kuuma kasvisliemi ja kypsennä välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää, mutta ei ylikypsää.
    5. Sekoita risoton joukkoon raastettu juusto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tryffeliöljyllä.

     

    Paahdettu kukkakaali

    1. Huuhtele kukkakaali ja pilko se pienemmiksi kukinnoiksi.
    2. Nosta kukkakaali uunivuokaan, lisää rypsiöljy ja paahda kullanruskeiksi 250 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Kukkakaalin tulisi tällöin olla pehmeää.
    3. Tarjoile risotto syviltä lautasilta paahdetun kukkakaalin ja babypinaatin kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET