Kasvisruoka

Paahdettua juuriselleriä, polentaa ja kantarellivoita

Paahdettua juuriselleriä, polentaa ja kantarellivoita -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1.2 kg juuriselleriä
    • Polenta:
    • 1 l vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • 2.25 dl polentasuurimoita
    • 100 g parmesaanijuustoa, raastettuna
    • 1 tl tryffeliöljyä
    • Kantarellivoi:
    • 75 g suolatonta voita
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Kantarellifondia
    • 1 tl soijakastiketta
    • tuoretta salviaa

    Valmistus

    Juuriselleri:

    1. Harjaa juuriselleri puhtaaksi juuresharjalla juoksevan veden alla. Poista hiekkaiset, multaiset sekä vioittuneet osat.
    2. Laita selleri kokonaisena uunivuokaan ja paista sellaisenaan uunissa n. 2-2,5 tuntia 175°C:ssa, kunnes se on läpeensä kypsynyt pehmeäksi. Käytä lihalämpömittaria, juuriselleri on valmis, kun sisälämpötila on 85°C.

    Polenta:

    1. Kiehauta vesi ja mausta se fondilla. Lisää polentaryynit joukkoon ja hauduta n. 7-8 min. Sekoita lopuksi raastettu juusto joukkoon. Mausta suolalla sekä halutessasi tryffeliöljyllä.

    Kantarellivoi:

    1. Ruskista voi paksupohjaisessa pannussa kullanruskeaksi. Sekoita Kantarellifondi ruskistetun voin joukkoon ja laita seos hetkeksi sivuun.

     

    Tarjoilu:

    1. Jaa selleri annospaloihin ja asettele palat lautasille. Laita polentaa sekä lämmintä fondi-voita päälle.
    2. Koristele tuoreella salvialla ja tarjoa.

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET