Kasvisruoka, Vuokaruoka

Betyg:
Annokset: 6
Ainesosat
- Pohja:
- 200 g ruisleipäviipaleinta, murustettuna
- 30 g voita
- Täyte:
- 350 g tuoretta parsakaalia, nuppuina
- 1 tl suolaa
- 4 kpl kananmunia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl Creme fraîchea tai smetanaa
- 2 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia tai Kasvisfondia
- yrttisekoitusta
- 1 dl juustoraatetta, esim. emmental
Valmistus
- Soseuta leipä ja voi yleiskoneessa.
- Painele massa vuokaan ja paista uunissa 200°C:ssa noin 8 min.
- Paloittele parsakaali ja keitä kevyesti suolatussa vedessä enintään 2 min.
- Sekoita yhteen kananmunat, tuorejuusto, creme fraiche, fondi, pippuri ja juustoraaste. Voit korvata Kanafondin halutessasi Kasvisfondilla.
- Laita parsakaalit pohjan päälle ja levitä täyte tasaisesti päälle.
- Paista uunissa 175°C:ssa noin 30 min.
- Anna piirakan levätä hetki ennen tarjoamista.