Kasvisruoka, Arkiruoka

Perunaohukainen ja pekonia

Perunaohukainen ja pekonia -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg perunoita
    • 1 kpl kananmunia, suurikokoisia
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl voita
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 800 g pekonia, viipaleina
    • Lisukkeeksi:
    • Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta. Voit myös jättää pekonin halutessasi pois.

    Valmistus

    1. Kuori ja raasta perunat karkeaksi. Laita raaste lävikköön ja purista ylimääräinen neste pois. Älä huuhdo raastetta, koska silloin tärkkelys poistuu, eikä ohukainen pysy kunnolla kasassa.

    2. Vatkaa kananmunat ja jauho sekaisin. Lisää raastettu peruna ja mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.

    3. Paista pekoni kullanruskeaksi ja pinnaltaan rapeaksi. Säästä paistamisesta pannulle tullut rasva.

    4. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja pekonin rasva. Laita nokare ohukaistaikinaa pannulle ja painele se kevyesti tasaiseksi. Paista muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ohukainen on kauniin värinen, läpeensä kypsä ja rapea.

     

    Lisukkeeksi sopii paistettu pekoni ja puolukat. Voit myös hyvin jättää pekonin pois, jolloin ohukaiset sopivat kasvisruokailijalle. Käytä paistamiseen silloin vain voita.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET