Kasvisruoka, Arkiruoka

Tomaattinen risotto

Tomaattinen risotto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 3 dl risottoriisiä, esim. Avorio
    • 8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
    • 1 kpl keltasipulia
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä
    • 6 dl vettä
    • 2 rkl Touch of Taste Kasvisfondia tai Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • 1 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
    • oliiviöljyä
    • 2.5 tl suolaa
    • mustapippuria
    • 3 rkl tuoretta basilikaa

    Valmistus

    1. Pilko sipulit suurehkoiksi paloiksi ja viipaloi valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa, älä ruskista. 
    2. Yhdistä vesi ja fondi, kuumenna maukkaaksi liemeksi.
    3. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia samalla sekoittaen. 
    4. Lisää lämmin liemi pienissä erissä riisin joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää vettä, kun edellinen vesimäärä on imeytynyt riisiin. 
    5. Noin 18-22 minuutin päästä riisi on valmista. 
    6. Lisää hienoksi raastettu juusto ja sekoita kermaiseksi risotoksi. 
    7. Hienonna tomaatit ja basilika, lisää risottoon. 
    8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
    9. Tarjoa lisäkkeenä broilerin, kalkkunan tai possunlihan kanssa tai pääruokana sellaisenaan.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET