Kasvisruoka, Keitto

Vegaaninen linssikeitto

Vegaaninen linssikeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 30 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 dl hienonnettua sipulia
    • 2 rkl hienonnettua valkosipulia
    • 350 g punaisia kuivattuja linssejä
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 0,5 tl inkiväärijauhetta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl kuminaa
    • 2 rkl tomaattisosetta
    • 4 dl murskattua tomaattia
    • 2 rkl Bong Touch of Taste kasvisfondia, mieluiten luomu
    • 1-3 tl sambal oelek tai punaista chilikastiketta
    • Suolaa ja pippuria
    • Valkoviinietikkaa
    • Tarjoiluun:
    • crème fraiche
    • mango chutney

    Valmistus

    1. Paista sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet öljyssä muutaman minuutin ajan.
    2. Sekoita linssit ja lisää tomaatit, Touch of Taste fondi ja 6 dl vettä.
    3. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.
    4. Lisää tarvittaessa enemmän vettä kypsennyksen aikana.
    5. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja mahdollisesti pienellä määrällä valkoviinietikkaa.
    6. Tarjoile keitto kulhoissa, joiden päällä on crème fraichea ja mango chutney.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET