Keitto

Gratinoitu sipulikeitto

Gratinoidun sipulikeiton reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 3 kpl keltasipuleita
    • 3 rkl voita
    • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 2.5 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 8 dl vettä
    • 2 dl valkoviiniä
    • 4 kpl vaaleaa leipää, siivuina
    • 150 g emmentaljuustoa, raastettuna
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Laita uunin ylävastukset kuumenemaan 250 °C:seen.
    2. Kuori ja halkaise sipulit puoliksi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
    3. Laita sipuliviipaleet pataan voin, timjamin, laakerinlehden kanssa. Anna hiostua pinnalta. 
    4. Kaada vesi, valkoviini ja fondi pataan.
    5. Keitä noin 20 minuuttia ja siirrä pata sivuun hetkeksi. 
    6. Mausta suolalla ja pippurilla.
    7. Kaada keitto pieniin, uuninkestäviin annosmaljoihin. 
    8. Laita jokaiseen maljaan 1 cm:n paksuinen leipäviipale ja ripottele päälle emmentaljuustoraastetta. 
    9. Laita maljat pellille ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi, noin 5-10 min.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET