Keitto

Mereneläväkeitto

Mereneläväkeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 40 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita simpukoita
    • 2 kpl salottisipulia silputtuna
    • 1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
    • 1 rkl tomaattisosetta
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 3 dl valkoviiniä
    • 1 rkl Bong Touch of Taste hummerifondia
    • 4 dl kuohukermaa
    • 8 dl kevyt maitoa
    • 2 dl crème fraichea
    • 1 dl leipäkuutioita
    • Suolaa ja pippuria
    • Persiljaa

    Valmistus

    1. Huuhtele simpukat huolellisesti, poista kuolleet simpukat (ne, jotka eivät sulkeudu, kun napautat niitä kovaa leikkuulautaan, tai rikkinäiset).
    2. Freesaa sipulia, tomaattisosetta ja valkosipulia öljyssä minuutin ajan ilman että ne ruskistuvat.
    3. Lisää simpukat ja vatkaa viini.
    4. Laita kansi päälle ja laita lämpö täysille.
    5. Anna simpukoiden kiehua noin 3 minuuttia sekoittaen ajoittain niin, että kaikki simpukat kypsyvät.
    6. Ota simpukat pois ja anna liemen kiehua kokoon muutaman minuutin ajan.
    7. Anna simpukoiden jäähtyä minuutin ajan ja ota ne sitten pois kuorista.
    8. Yhdistä fondi, maito ja kerma kattilassa simpukkafondin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
    9. Lisää simpukat, kiehauta ja hauduta muutaman minuutin ajan.
    10. Tarjoa syviltä lautasilta, lisää lusikallinen crème fraichea ja krutonkeja ja ripottele persiljaa päälle.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET