Lampaanliha

Lammaspaisti ja bearnaisevoi

Lammaspaisti ja bearnaisevoi -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • LIHA
    • 800 g lampaanpaisti
    • suolaa ja mustapippuria
    • voita paistamiseen
    • KASVIKSET
    • 4 kpl valkoista parsaa
    • 4 kpl salottisipulia
    • 4 kpl varhaisporkkanoita
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • timjaminoksia
    • laakerinlehtiä
    • 2 dl valkoviiniä
    • 3 dl vettä
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 4 kpl pieniä keltasipuleita
    • 8 kpl kirsikkatomaatteja
    • BEARNAISEVOI
    • 100 g huoneenlämpöistä voita
    • 1 rkl tuoretta rakuunaa, hienonnettuna
    • 2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
    • 1 tilkka tabascoa
    • 2 tilkka worchester-kastiketta
    • 1 tl dijon-sinappia

    Valmistus

    Liha:

    1. Laita uuni kuumenemaan 90 °C:seen.
    2. Leikkaa lammas pienemmiksi paloiksi kalvojen suuntaisesti (voit myös paistaa kokonaisena).
    3. Mausta reilusti suolalla, mustapippurilla ja ruskista voissa pannulla. 
    4. Kypsennä loppuun uunissa, kunnes sisälämpötila on 58 °C (medium).

    Kasvikset:

    1. Kuori ja paloittele valkoinen parsa pienemmiksi.
    2. Kuori salottispuli ja porkkana, kuullota oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, yrtit, valkoviini, vesi ja fondi. Kuumenna. 
    3. Laita joukkoon parsapalat ja keitä ne hiljalleen pehmeäksi liemessä. 
    4. Lisää tomaatit liemeen juuri ennen tarjoilua. 

    Bearnaisevoi:

    1. Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää siihen hienonnetut mausteet sekä sinappi. 
    2. Sekoita hyvin, ja laita kylmään ennen tarjoilua.

    Tarjoilu:

    1. Viipaloi lampaanpaisti ja tarjoa syviltä lautasilta kasvisten kanssa. 
    2. Viimeistele nokareella maustevoita. 

    Vinkki! Lampaanpaisti myydään usein verkkopaketissa mutta jos kypsennät paistin pienemmissä paloissa, saat siitä maukkaamman ja lisäksi sisälämpötilan tarkistus on helpompaa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET